SUNGURLU DEVLET HASTANESİNE MR CİHAZI
Kemal BERK

Kemal BERK

SUNGURLU DEVLET HASTANESİNE MR CİHAZI

11 Ağustos 2020 - 09:45

Uzun yıllardır Sungurlu Devlet Hastanesine MR cihazı geldi gelecek derken, nihayet beklenen müjde geldi.

Sungurlulu hayırsever iş adamı Habib Pekmezci’nin bağışladığı MR cihazı ilk seferde olmasa da ikinci seferde hastanemize kuruluşu tamamlandı. Birinci seferde MR cihazı kurulumu engellenmiş olsa da, İkinci seferde de yine engellenmek istendi. Çünkü engel olan sebep Sungurlu Devlet Hastanesinde MR kurulması için hastane sıralamasında bir alt sınıfta bulunmasıydı.

Bu durumu haber olan Sungurlulu bürokratlarımızdan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere Bey girişimlerde bulunarak, Sungurlu Devlet Hastanesinin Sağlık Bakanlığındaki hastane sıralamasında bir üst sınıfa atlatılma girişimi gerçekleştirildi Bir üst sınıfa atlayan Sungurlu Devlet Hastanesine MR cihazı için kurulmasındaki tüm engeller ortadan kaldırılmış oldu. Böylelikle MR cihazı kuruldu

MR cihazını bağışlayan Sungurlulu İş adamı Habib Pekmezci beye, Sungurlunun yetiştirdiği Bürokratımız Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere beye, Mr cihazının kurulmasında emeği geçen tüm görevlilere şahsım, Sungurlu Gazetesi ve Sungurlu halkı adına çok teşekkür ederim.

Çoğu il ve İlçelerde olmayan ve halkın çok ihtiyaç duyduğu, günlerce sıra beklediği MR cihazı Sungurluya kuruldu. MR cihazının Sungurlu Devlet hastanesine kazandırılması ile çevre il ve ilçelerden MR çektirmek isteyen hastaların ilçemize geleceği ve hastanenin iş yükünün artacağı inancındayım.

MR CİHAZI NEDİR, NE İŞE YARAR

Cihaz vücudumuzdaki yumuşak dokuların görüntülerini elde etmek için hidrojen atomlarını tarar. Bu atomları bulmak için o taranacak bölgeye yüksek manyetik alan uygulanır. Manyetik alanların oluşturduğu radyo dalgalarını hidrojen atomlarını uyarır ve hidrojen atomları enerji salmaya başlar salınan enerji cihaz tarafından algılanıp görüntüye aktarılır.

MR cihazlarının kullanımı genellikle yumuşak doku görüntülenmesinde kullanılır: Beyin ve omurilik hastalıkları, kas iskelet sistemi, menisküs ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklarda sıkça kullanılır. Bu cihazların bu güne dek canlı organizmalara zararı kanıtlanmamıştır ve buna gebelerde dahildir ama ilk üç ayda anne karnında organ gelişimi olduğu için MR önerilmez. Ayrıca kalıcı dövme sahipleri, kalp pili bulunan hastalar, metal protez, göz içinde yabancı cisim bulunan hastalara da MR önerilmez.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar