15 TEMMUZ ŞEHİDİ AKİF KAPAKLI ANILDI

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit olan Sungurlulu hemşehrimiz Akif Kapaklı mezarı başında anıldı.

Türkiye genelinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri başladı.

Sungurlu’da anma etkinlikleri kapsamında, hain darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit olan Akif Kapaklı, Karşıyaka mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı. Kapaklı'nın kabri başında Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi ve karanfil bırakıldı.

“AKİF KAPAKLI KARDEŞİMİZ ÜLKESİ İÇİN CANINI FEDA ETTİ”

Kaymakam Fatih Görmüş, yaptığı konuşmada, “FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi son derece tedirgin eden, insanlarımızı korkutan hain darbe girişiminde bulundu. Akif Kapaklı kardeşimiz gibi ülkesini vatanını seven kardeşlerimizin canlarını feda etmesi sayesinde hain darbe girişimi bastırıldı. Daha sonrasında devletimiz ve milletimizin aldığı tedbirler sayesinde tehlike bertaraf edildi. 15 Temmuzda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi olan kardeşlerimize sağlık sıhhat diliyorum.” dedi.

Kaymakam Fatih Görmüş, Şehit Akif Kapaklı’nın oğlu Ömer Faruk Kapaklı’yla bir süre görüşerek, taziye dileklerinde bulundu. Daha sonra protokol üyeleri Şehitliği de ziyaret ederek dua ettiler ve karanfil bıraktılar.

Şehitlikte ki anma etkinliğine Şehit Akif Kapaklı’nın oğlu Ömer Faruk Kapaklı ve ailesinin yanı sıra; Kaymakam Fatih Görmüş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyfi Keyvanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, İl Genel Meclisi Üyeleri Alaettin Tosundereoğlu, Mehmet Kaplan, TSO Başkanı Behiç Akkaş, Başkan Yardımcısı Muammer Çuhacı, Meclis Başkanı Alp Eren Akel, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetci, Müftü İbrahim Köksal ve vatandaşlar katıldı.

Diğer taraftan vatandaşlar da Şehit Akif Kapaklı’nın mezarını ziyaret ederek dua ediyorlar.