Kadın girişimciler sertifikalarını aldı

Sungurlu'da 'Mantar Yetiştiriciliği' ve 'Yöresel Ürünler' mesleki eğitim kurslarını başarı ile bitiren 45 kadın girişimci sertifikalarını aldı.

Sungurlu’da ‘Mantar Yetiştiriciliği’ ve ‘Yöresel Ürünler’ mesleki eğitim kurslarını başarı ile bitiren 45 kadın girişimci sertifikalarını aldı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Çorum Müdürlüğü, Sungurlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile Arifegazili köyünde düzenlenen ‘Mantar Yetiştiriciliği’ ve ‘Yöresel Ürünler’ mesleki eğitim kursunu bitiren kadınlar için sertifika töreni düzenlendi.

Muhtarlığın toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Mitat Gözen, “Girişimci hanımefendileri tebrik ediyorum. İnşallah kazanımlarını ekonomiye dönüştürecekler ve aile bütçelerine önemli katkılar sağlayacaklar. Bizler biliyoruz ki, nasıl insan vücudu hücrelerden oluşur, toplumlarda ailelerden oluşur. Toplumun temeli ailedir ve ailenin temeli de hanımlardır. Uzun zamandır köylerimiz göç veriyor, üretim olanaklarını geçim olanaklarını uzun yıllardır artıramadığımız köylümüz, büyük merkezlerde iş arayarak, daha iyi yaşam koşulları arayarak göç ettiler. Ama son 15-20 yılda köydeki nüfusu bilhassa kadınlardan da başlayarak, ekonomik olarak güçlendirmenin bir zaruret olduğunu fark ettik biz. İşte bu yaptığımız etkinliklerde, çalışmalar için çok değerli, çok önemli. Bu kurslarla köylerin ekonomik durumunu geliştirmeye çalışıyoruz. Üretimlerini mutlaka paraya dönüştürecekler.” diye konuştu.

Törende söz alan İlçe Tarım Müdürü Hicabi Berişberk, “İŞ-KUR, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği 25 Aralık tarihinde açılıp, 26 Ocak tarihinde tamamlanan, ‘Mantar Yetiştiriciliği’ ve 25 Aralık tarihinde başlayıp, 19 Şubat’ta sona eren ‘Yöresel Ürünler’ kursumuzun sertifika töreni için burada bulunmaktayız. Mantar Yetiştiriciliği kursu sonunda 20 kadın, Yöresel Ürünler kursu sonun da 25 kadın çiftçimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar. İlçemizde 11 ve 12.si düzenlenen kurslarımızı başarı ile bitiren kadın çiftçilerimize huzurlarınızda teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Siz değerli katılımcılara bizleri kırmayıp teşrif ettiğiniz için şükranlarımı sunarım.” dedi.

Kursiyerlerden duyarlı davranış

Kursiyerler ürünlerinin satışından elde edilecek geliri Afrin’deki askerlere göndermek istediklerini Kaymakam Gözen’e ilettiler. Bunun üzerine Kaymakam Gözen, “Ben onların bu yürekten gelen düşüncelerine çok teşekkür ediyorum. Ancak şunu ifade etmek istiyorum, her zaman bizlerin yanında, devletimizin, askerimizin yanında olduğunuzu bilerek, ihtiyaç duyduğumuzda sizlere müracaat etmek üzere veya böyle bir kampanya olursa sizleri katmak üzere tamam diyorum. Ama bugün için böyle bir ihtiyacımız yok. Devletimiz, milletimiz eve’lallah, böyle küçük bir operasyonun üstesinden fazlasıyla gelecek güçte ve kudrettedir. Allah aslanlarımızın yardımcısı olsun. Böyle bir ihtiyacımız yok, şimdilik size yük olmak düşüncesinde değiliz, bu teklifiniz için çok teşekkür ediyorum, sağ olun var olun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursları bitiren 45 kursiyer sertifikalarını aldı.

Törene Kaymakamı Mitat Gözen, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Cumhuriyet Savcısı Erhan Tezkorkmaz, Ağır Ceza Hakimi Bekir Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Emniyet Müdürü İfan Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Refik Şahin, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sertifika törenin ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.