MAHALLE OLMAK İÇİN REFERANDUMA GİTTİLER

Sungurlu'ya bağlı Çiftlik köyünde yapılan referandumda 132 evet, 38 hayır oyu çıktı, halkın büyük çoğunluğunun isteği ile köy ilçe merkezine mahalle oldu.

Yapılan cezaevi ile nüfusu büyük oranda artacak olan köyün, belediye hizmetlerinden yararlanması için ilçe merkezine “mahalle” olarak bağlanması için köy sakinlerinin Kaymakamlığa yaptıkları başvuru üzerine referandum yapıldı. Pazar günü 279 seçmenin bulunduğu köyde cami avlusuna kurulan sandıkta oy kullanıldı.

174 kişinin oy kullanılan referandumda 132 evet, 38 hayır çıkarken 4 oyda geçersiz sayıldı. Referandum sonucuna göre köy halkının büyük çoğunluğu ilçe merkezine mahalle olmayı kabul etti.

Referandumu AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı ile yönetimi ve İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Tosundereoğlu’da köye giderek takip ettiler.

Çiftlik Köyü Muhtarı Taki Sertkaya, köy sakinlerinin yapılan cezaevi ile nüfusu büyük oranda artacak olan köyün, belediye hizmetlerinden yararlanması için ilçe merkezine “mahalle” olarak bağlanmasını istediklerini ifade etti. Köy halkının talebini içeren dilekçeyi geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kaymakamlığa sunduklarını anlatan Muhtar Sertkaya, daha önce yapılması planlanan referandumun Valiliğin pandemi nedeniyle 13 Eylül’de yapılmasının kararlaştırdığını vurguladı.  Muhtar Sertkaya, köyde cami avlusuna kurulan sandıkta oy kullanıldığını söyledi.

109 köyü ve 16 mahallesi bulunan ilçede referandum sonucuna göre köy sayısı 108’e düşerken merkeze bağlı mahalle sayısı 17’e yükseldi.

Çiftlik köyünde 306 dönüm arazi üzerine yapılan ve önümüzdeki günlerde tamamen faaliyete geçeceği öğrenilen ceza infaz kurumunda; jandarma binası, idari bina, atölye, mutfak, teknik merkez, 400 kişilik açık cezaevi, 1200 kişilik T tipi kapalı cezaevi ve 200 adet lojman bulunuyor.