Sungurlu Barajının yapım sözleşmesi imzalandı
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Barajının yapım sözleşmesinin bugün imzalandığını duyurdu.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Barajının yapım sözleşmesinin bugün imzalandığını duyurdu.
Salim Uslu, 22 Mart 2016 tarihinde ihale edilen yasal süreler ve yapılan itirazlar nedeniyle süreci uzayan Sungurlu (Kırankışla) Barajı yapım ihalesi sözleşmesinin bugün imzalandığını söyledi.
Baraj İçin 31,7 Milyon TL Yatırım
Yatırımları gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Uslu, “KDV Dahil 33.161.438 TL ile sözleşmesi imzalanan Sungurlu (Kırankışla) Barajımız ile yaklaşık 31.720 dekar tarım arazisinin sulanması ve Sungurlu ilçe merkezimize 6,3 milyon m³/yıl içme ve kullanma suyu verilmesi sağlanacaktır. Çorumumuza ve Sungurlu İlçemize hayırlı olsun” dedi.
Sözleşmesi imzalanan sulama ve içme suyu amaçlı Sungurlu Barajının 2.093.816 m3 gövde hacmi, 35,5 metre temelden yüksekliği ve 870 metre Kret uzunluğu olduğu bildirildi.