ATEŞKES KARARI
Kemal BERK

Kemal BERK

ATEŞKES KARARI

10 Ekim 2020 - 11:41 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 12:45

Dünyanın neresinde olursa olsun devletler arası pürüz varsa, ilgili devletleri önce kavga yani savaş ortamı oluşması sağlanmakta, belirli bir savaş sürecinin akabinde Amerika, Rusya gibi ülkeler hemen devreye girerek savaşı durdurmak veya sonlandırmak isterken, devletler arasında ki pürüzün çözülmesini istemezler.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşa Rusya ağırlığını koyarak iki devlet arasında bu gün yani 10 Ekim 2020 tarihinde saat 22.00’dan geçerli olmak üzere Ateşkese karar verilmiştir.

Bu Ateşkeste Rusya’da burada ben varım, benim bilgim olmadan size harekat sahası bırakmam dercesine, hem Azerbaycan, hem de Ermenistan’ın yanı sıra diğer bölgesel devletlere de uyarı niteliği taşımaktadır.

Bunun yanı sıra ben,  Ateşkes kararını Azerbaycan lehine oluşacağını düşünemiyorum. Alınan karar gereği sanki Ermenistan korunduğu hissi uyandı.

Dünyada ki ermeni lobileri aracılığı ile Ermenistan koruma altına alınarak, Ermenistan askerinin takviye ve ikmalinden tutunda maneviyatını kaybetmiş Ermenistan’a soluk aldıracaktır.

Rusya başkanlığında alınan bir karar gereği alınan kararda erken barış diye bir tabir kullanılmaktadır ki. Bu cümle ile de ezilmekte olan Ermenistan korunmuş ve Azerbaycan’ın eli kolu bağlanmak istemektedir.

Bir endişemde bu ateşkesle Azerbaycan ile Türkiye arasında ki bağları, iletişimi ve yardımlaşmaya engeller getirileceğini düşünüyorum

Çünkü Türkiye, Azerbaycan’ın her yönden can damarı durumunda olup her türlü desteği vermiştir. Bu yardım engellenmek istenebilir. Çünkü Azerbaycan ile Türkiye arasında geçiş sağlanacak bir sınır yoktur.

Türkiye ile Azerbaycan arasında ki iletişim Gürcistan üzerinden yapılmaktadır. Bu ateşkes ile birlikte Rusya bölgedeki güç gösterisine engel olarak Türkiye’yi görebilir mi? Rusya Gürcistan’a baskı veya yaptırım yapmak ister mi?

Saat 12.00’da başlayacak ateşkes umarım ki Azerbaycan ve Türkiye lehine gelişir.

Çünkü Avrupa’ya akan doğalgaz hattı Gürcistan ve Türkiye üzerinden geçmektedir. Bekleyelim görelim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar