140 BİN METREKARELİK MESİRE ALANI KAZANDIRILDI...

140 BİN METREKARELİK MESİRE ALANI KAZANDIRILDI...

SUNGURLU - Sungurlu Belediyesi, ilçenin sosyal yaşamına ve yeşil alan kapasitesine önemli bir katkı sağlayacak büyük bir kazanım elde etti. Mesire Sosyal Tesisleri’nin de içerisinde bulunduğu, Hazine mülkiyetindeki yaklaşık 140 bin metrekarelik mesire alanı, bedelsiz olarak Sungurlu Belediyesi’ne devredildi.

24 Ocak 2026 - 11:21 - Güncelleme: 24 Ocak 2026 - 11:24

Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’nin girişimleriyle; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayelerinde, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sungurlu Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucunda, Ankara ve Çorum’da gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde tapu devri tamamlandı.

Belediye mülkiyetine geçen mesire alanının, Sungurlu’nun sosyal, kültürel ve çevresel gelişimine uzun vadeli katkı sağlaması hedefleniyor. Alanın, mevcut Mesire Sosyal Tesisleriyle birlikte daha etkin ve sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesi planlanıyor.

Başkan Muhsin Dere, elde edilen kazanımın Sungurlu için büyük önem taşıdığını belirterek, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı ile sürece katkı sunan tüm kurum ve yetkililere teşekkür etti.

Sungurlu Belediyesi’nin, “Üretken Belediyecilik” anlayışıyla ilçenin sadece bugünü için değil, geleceği için de kalıcı ve değerli projeleri hayata geçirmeye kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SUNGURLU’DA 10 EVDEN HIRSIZLIK YAPAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI...
SUNGURLU’DA 10 EVDEN HIRSIZLIK YAPAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI...
MİLLETVEKİLİ YUSUF AHLATCI’DAN TAZİYE ZİYARETİ…
MİLLETVEKİLİ YUSUF AHLATCI’DAN TAZİYE ZİYARETİ…