Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sungurlu’da trafik denetimlerine katıldı.
Kente karayoluyla gelen Uzunkaya, Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde uygulama yapan trafik ekiplerini ziyaret etti. Uzunkaya, bu bayram kendisinin de trafik polisi olduğunu belirterek, "hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi hakkında bilgi verdi.
Here yıl Kurban Bayramı tatilinde 100'ün üzerinde vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğine işaret eden Uzunkaya, "Geçtiğimiz sene 125 civarında Kurban Bayramı'nda vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın da trafik ile ilgili son derece üst düzeyde duyarlılığı ve takibi var. Bakanlık olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı paydaş kuruluşlarla birlikte koordineli ve güçlü bir şekilde kampanya havasında bir çalışma başlattık." dedi.
Uzunkaya, amaçlarının toplumda algı oluşturarak vatandaş duyarlılığını en üst düzeye çıkarmak olduğunu belirterek, bu kapsamda uyarı, bilgilendirme ve denetimler yaptıklarını bildirdi.
Bayramda denetleyici personel sayısının yüzde 30-40 oranında arttırıldığını aktaran Uzunkaya, şöyle devam etti: "11 günlük yoğun bir program planladık. Bu süre içerisinde İçişleri Bakanımızdan Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, illerde valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız ilçe müdürleri ve ilçe komutanları hepsinin topyekun bir seferberlik anlayışıyla bu işin içerisine dahil edildiği bir denetim mekanizması ve bilgilendirme çalışması yapıyoruz.
Uygulama noktalarındaki arkadaşlarımızı hem ziyaret ettik hem bilgi alışverişinde bulunduk. Uygulama noktalarında vatandaşlarımızla görüşerek denetimin önemini kendilerine anlatmaya çalıştık. Onun ötesinde de Bu bayram ben de trafik polisiyim, 'hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyasını başlattık çocuklara yönelik. Buradaki amacımız da çocukların aile bireyleri ebeveynler üzerinde daha etkili olduğunu biliyoruz. Anne baba çocuğunun talebini isteğini çoğu zaman kırmıyor geri çevirmiyor. Biz biraz da bundan hareketle birazda çocukların geleceğimiz adına bu işin içine şimdiden aktif olarak çekilmesiyle gelecekte yol kullanıcısı olarak bu yavrularımızın çok daha duyarlı dikkatli olacağı bir süreç oluşsun zemin hazırlansın istedik."
Uzunkaya, açıklamalarının ardından ekiplerin denetimlerine katılarak durdurulan araçlarda trafik kurallarıyla, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesine yönelik anlatımlarda bulundu.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’ya, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile Sungurlu İlçe Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz eşlik etti.
YORUMLAR