Sungurlu Gençlik Merkezi ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.
Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü gençler, etkinlikler kapsamında ilk önce, 15 Temmuz Şehidi Akif Kapaklı’yı mezarı başında andı ve karanfil bıraktı.
Etkinlikler Gençlik Merkezi’nde 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen turnuvalar, yarışmalar ve 15 Temmuz fotoğraf sergisi ile devam etti.
Etkinlikler son olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi ve o gece yaşananlar hakkında gençlere, Cumhurbaşkanlığının hazırlamış olduğu slayt ve video sunumu izletildi.
Gençlik Merkezi Müdürü Esat Buğdaylı yaptığı açıklama da, “Tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferimizdir.
İşte bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Sungurlu Gençlik Merkezi'nde çeşitli faaliyetler tertiplenerek anıldı.” dedi.
Yapılan etkinlikler sonunda gençlerle birebir görüşme yapan ve onlara duygu düşüncelerinden bahsederken kısa öğütlerde bulunan Buğdaylı, “Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hakimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, Türk milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir. Söz konusu vatan ise gelecek nesiller olan Gençlerimize büyük işler düşüyor.” diye konuştu.
Gençlerden sorumluluklarını yerine getirerek, okuyup vatana, millete, İslam Alemine ve insanlığa hayırlı bireyler olmaları konusunda söz alan Buğdaylı, etkinlikler de emeği geçen bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, gençlere, Gençlik Merkezi personeline teşekkür etti.
YORUMLAR