“İstiklal Marşı, milli mücadelenin eşsiz destanıdır”

“İstiklal Marşı, milli mücadelenin eşsiz destanıdır”

Sungurlu Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, İstiklal Marşı’nın milli mücadelenin eşsiz destanı olduğunu belirtti.

12 Mart 2018 - 16:58

Sungurlu Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, İstiklal Marşı’nın milli mücadelenin eşsiz destanı olduğunu belirtti.

Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılını nedeniyle bir açıklama yaptı.

Mehmet Akif Ersoy’un milletimize 12 Mart 1921 tarihinde armağan ettiği İstiklal Marşı’nın vatan, bayrak ve ezan sevgisinin bağımsızlık inancının bir ifadesi olduğunu belirten Aşutoğlu, şöyle devam etti: “Gelecek için milletimizin varlık teminatı olan ve milli birlik ve beraberliğimizi sağlayan ortak değerlerden biride İstiklal Marşı’dır. Milli mücadelenin eşsiz destanı olan İstiklal Marşı içinde taşıdığı değerlerle milletimizin bu mücadeleyi nasıl kazandığını anlatmaktadır.

Sadece bu marşa bakıp tarih içinde nereden nereye geldiğimizi, neler için mücadele ettiğimizi, varlık sebeplerimizi anlamamız mümkündür. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen milli şairimiz M. A. Ersoy, İstiklal Marşıyla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde yansıtmıştır.

Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.

İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u 97. anma gününde, başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve son Afrin Operasyonun da dahil olmak üzere tüm şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor milletimize sağlı ve sıhhatler diliyor Allah’tan dileğimiz Milletimize bir daha istiklal marşı yazdırmak zorunda bırakmasın duasında bulunuyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MUTLU KÖKSAL, BARAJ VE GÖLET İNŞAATLARINI İNCELEDİ
MUTLU KÖKSAL, BARAJ VE GÖLET İNŞAATLARINI İNCELEDİ
KAYMAKAM, KARAKAYA KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM, KARAKAYA KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ