KERMESTEN 826 BİN LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

KERMESTEN 826 BİN LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

SUNGURLU - Sungurlu’da ve Gazze’de ki ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermesten toplam 826 bin lira gelir elde edildi.

16 Nisan 2025 - 10:18

Türk Kızılayı Sungurlu Şube Başkanı Kerim Mandıralıoğlu, bu kermesin unutulmaz izler bıraktığını söyleyerek, “Kermesimizin maddi geliri de 826.000 (Sekiz yüz yirmi altı bin) gibi bir rakama ulaştı.” dedi.

Kerim Mandıralıoğlu yaptığı açıklama da, “Türkiye Kızılay Derneği Sungurlu Şubesi organizesi ile "Bir Ekmeğin İki Yarısı Biri Sensin Biri Gazze" sloganıyla duyurduğumuz, Sungurlu Belediyesi, çeşitli STK ve gönüllülerce desteklenen kermesimizi tamamladık. Beklenmedik hava koşullarına rağmen üç gün boyunca fedakarlığın, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneğini yaşayarak gösteren tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Önemli olan o atmosferi yaşamak ve canlı tutmaktı. Hamdolsun bunu da başardık. Hizmet eden, getiren, alan, bağışlayan... herkes kazandı. Rabbim esas karşılığı ahirette versin inşallah. Sungurlumuz için güzel bir faaliyete imza atıldı. Sungurlu meydanında canla başla hizmet ederek Filistin'de zor durumda olan Müslüman kardeşlerimizin şu soğuk günlerde ne kadar zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini de anlamış olduk. Nelere şahit olmadık ki? Sattığı Madımağın parasını getirip bağışlayan Teyzeyi mi söyleyelim? Kumbarasındaki birikimini bağışlayan çocukları mı, sınıfça organize olup yardım ulaştıran koca yürekli yavruları mı unutacağız? Cıvıl cıvıl sesleri ile meydanı şenlendiren yavrularımızın nameleri kulaklarımızdan çıkar mı? Kermesin favori yiyeceği katmer, yufka, çiğ börek, gülleyliyi yetiştirmek için tandırda ter dökenleri unutmak mümkün mü hiç? Kermes çocuklarımızda, büyüklerimizde heyecan ve sosyalleşmeye vesile oldu. Az çok, büyük küçük bütün yardımlar büyük bir sinerjiye, manevi berekete dönüştü. Hayır sahiplerinin katkılarıyla insanımıza daha uygun yiyecek, giyecek vs. sunma imkanı oluştu. Kermesimizin maddi geliri de 826.000 (Sekiz yüz yirmi altı bin) gibi bir rakama ulaştı. Kızılay Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, beklentisiz aşkla çalışan gönüllülerimize, derneklerimizin yönetici ve ekiplerine, tandırda yiyecekleri yapan kardeşlerime, ürün bağışında bulunan esnafımıza, evinde yaptığı yiyecekleri kermesimize akıtan kardeşlerimize yürek dolusu teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gazze'de soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimize az da olsa fayda sunabildikse kendimizi bahtiyar hissederiz. Rabbim, mazlumların yardımına koşanların sayısını artırsın. Zalimleri de hüsrana uğratsın inşallah. Teşekkürler vefalı milletimiz. Teşekkürler Sungurlu!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SUNGURLU EFELERİ YARI FİNAL GRUBUNDA...
SUNGURLU EFELERİ YARI FİNAL GRUBUNDA...
OFİS YEM, SUNGURLU’YA GES KURUYOR…
OFİS YEM, SUNGURLU’YA GES KURUYOR…