Sungurlu’da Milli Piyango bilet bayisi Murat Köylü, sattığı biletlerle vatandaşlara umut dağıtıyor.
Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde bulunan işyerinde milli piyango bileti satan Murat Köylü, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 61 milyon lira için umut dağıtıyor.
8 yıldır milli piyango bileti satışını yaptığını belirten Köylü, muhabirimize yaptığı açıklamada, büyük ikramiyenin Sungurlu’dan bir vatandaşa çıkmasını çok istediğini söyledi.
Geçen yıl satmış olduğu bilete ikramiye isabet ettiğini ifade eden Köylü, “Bu yıl büyük ikramiye 61 milyon lira. Bu para birçok insanın hayallerini süslüyor. Ben de bu vatandaşlara bilet satarak onlara umut oluyorum. Geçen yıl, yol boyu bir dinlenme tesisinde bayan yolcuya satmış olduğum bir bilete 500 bin lira isabet etmiş. İnşallah bu yılda satacağım biletlere ikramiye isabet eder. Büyük ikramiye Sungurlu’da gerçekten ihtiyacı olan birisine çıkar ve bende buna verile olurum.” diye konuştu.
60 milyon lira olan 2016 yılbaşı ikramiyesinin, bu yıl 61 milyon lira olarak belirlendiğini anlatan Köylü, çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarının 349 milyon 243 bin lira olacağını vurguladı.
31 Aralık 2017'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 61 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 10 milyon lira, 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verileceğinin altını çizen Köylü, tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bileti de 15 liradan sattıklarını sözlerine ekledi.
Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009’da 30 milyon lira, 2010’da 35 milyon lira, 2011’de 40 milyon lira, 2012’de 45 milyon lira, 2013 ve 2014’te 50 milyon lira, 2015’te ise 55 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 60 milyon lira verilmişti.
YORUMLAR