Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, referandumda MHP’lilerin sözünde durmadığını ileri sürdü.
CHP Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasında Sungurlu'da “Hayır'ı destekliyorum” diyen MHP'lilerin sözünde durmadığını iddia etti.
Referandum süreciyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan ve MHP’lilere yönelik ithamlarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan, şöyle dedi:
“CHP'nin oyları ile seçilen Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e bunun hesabını soruyorum.
CHP dimdik ayaktadır. CHP 5 bin 500 oy tabanına sahipken merkez oyumuz referandumda 6 bin 447’ye çıkmıştır. MHP'nin mevcut olan 4 bin oyundan bize 500 oy bile gelmemiştir. İki partinin birleşmesiyle Sungurlu genelinde 22 bin 431 evet oyu çıkarken, Hayır oyu 9 bin 72 olmuştur.
CHP olarak biz evet verene de, hayır verene de saygı duyuyoruz. CHP İlçe Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş arkadaşlarıma sesleniyorum. MHP'nin oyununun farkına varın. MHP bu oyunu bize hep oynamaktadır. MHP'nin bu oyununu kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duyduk”
YORUMLAR