VURUN ABALIYA
Yakup Aksungur

Yakup Aksungur

SORU-YORUM

VURUN ABALIYA

06 Temmuz 2020 - 09:24

Öncelikle sen vur abalıya, sen vur ki Yahudi’si, Ermeni’si, Masonu, Emperyalisti sevinsin. Sen vur ki, burada lüks yerlerde yaşayan din düşmanları sevinsin. Sultan Hamit Han Hazretlerinden alamadıklarını senin torunlarından alsınlar. Öyle bir yara aç ki, asırlarca torunların bu acı ile yaşasınlar. Gidecekleri bir yurtları, tüttürecekleri bir ocakları, savunacakları bir topraklar, koruyacakları bir namusları olmasın. Sığmasınlar dünya topraklarına öyle bir vurun ki soylar sopları kesilsin, bir daha yer yüzünde İslam’ı, Türklüğü savunacak emanetleri kalmasın. Nedir bu İslam’la meseleniz? Nedir Türk soyları ile hesaplaşmamanız? Yetmiyor mu emdiğiniz kanlar, aç bıraktığınız insanlar?

Biz biliriz ihanetin rengini

Biz biliriz sizin demokrasinizi

Biz biliriz sizin insan olmadığınızı

Biz biliriz sizin boş yere dünyayı kirlettiğinizi

Sizde bilirsiniz Osmanlı’nın tokadını

Sizde bilirsiniz bizim adaletimizi.

Amma velakin içimizde ki bir takım maşaların ve onların piyonlarının nedenleri, niçinlerini, kinlerini, nefretleri, yalanlarını iftiralarını, hasetliklerini, düşmanlıklarını anlayamıyoruz. Ey bu toprağı kirletenler, ey bu ulusu Bayrağına, İstiklal Marşı’na, tesettürüne,, dini vecibelerine dil uzatan çirkefler. Bunlar yetmiyormuş gibi daha dün anasından doğan yavrucağa, ailesine hakaret eden aşağılıklar. Dün ilaç alamazken, bulamazken, muayene olamazken, rehin kalırken, hastaneye yatamazken, önce doktora soyulurken, adam yerine konulmazken, rüşvetin ayyuka çıktığını bilirken, faizlerin %700’leri 800’leri bulurken, yılda bir buzdolabı veya TV zor alırken, araba alırken altı ay sıra beklerken, bir traktörün dörtte bir taksitini ödeyemezken, annene babana bakamazken, köylerinde su bulamazken, köylerinde çamurdan çıkamazken, resmi dairelerde sıra beklerken, bugün git yarın gel denilirken, Ulaşımı Edirne’den Van’a, doğudan batıya, kuzeyden güneye duble yollar yaptığı için mi, her ile devasa hastaneler, üniversiteler açtığı için mi, köylere yerinde hizmeti, ambulansını temin ettiği için mi karşısın ?

Savunmada SİHA’lar, İHA’lar, yerli silahlar, tanklar, füzeler için mi rahatsızsın. İlçemde dahi hiçbir ilçede yokken doğalgaz hizmetinden, devasa tertemiz bir hastaneden, adiye sarayından, Fen Lisesi’nden, alt geçitlerinden üst geçitlerinden mi ? parklarından bahçelerinden yoksa 1. Etap 2. Etap toplu konutlarından mı, lüks okuldan mı? Üniversite binasından tutun, Kredi Yurtla Kurumuna, yeni ihalesi yapılan SSK binasına, 112 İlçe Sağlık Merkezi binası yapıldı, belki de bugün yarın açılır, ondan mı? İlçenin geçim kaynağına etki olacak cezaevi, gençlerin kullandığı yüz akımız spor sahası, KÖYDES yardımları, yaşlılar için Sosyal Hizmetler Merkezi ve daha bir çok hizmetler yapılmıştır.

Benim köyüme yol, su, 15 Temmuz Şehitler Cami, yine en son Ankara-Çankırı-Kızılırmak bağlantılı en az 20-30 köye rahatlık sağlayacak Çavuşçu-Tokullu yolu asfaltlanmaktadır. Bu hizmetler son 20 yıl içerisinde yapılmıştır. ‘Ben olsam şunu yapardım’ diyenler, lütfen önce en iyi şekilde kendi işinizi yapın.

Esnafsan esnaflığını, berbersen berberliğini, şoförsen şoförlüğünü, öğretmensen, memursan en iyisini yapmak için mücadeleni ver, ver ki senden sonra gelecek nesline semer değil, eser bırak. Bırak ki oda seni örnek alsın. Toplum mühendisliği yapıp bol keseden sallama. Tavırlarınla örnek ol, bir birey olarak, ailenle köyünde, ilçenle, ilinle ilgilen ve büyük Türkiye ol. Ülkeni kötülemekle ona buna iktidarı şikayet etmekle değil, plan proje üreterek, beyin fırtınası estirerek, güzel, iyi olumlu, mantıklı hal ve hareketleri sergile. Kısır bir döngü içinde debelenip durma, çırpındıkça batıyorsun, batmamak için, önce yüzmeyi öğren. Milletin dini inançları ile oynama, Avrupa’nın timsah gözyaşlarına inanma, haçlıların adaletine kanma.

‘Bir karış dahi olsa bu vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Çünkü bu topraklar öyle ucuz değildir. Kanla alınmıştır’ diyen Abdülhamit’in torunlarıyız. Saygı duyulması gerekenlere saygılar..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar